top of page

OVER ONS

Maak kennis met de Buitenbrigade

Aangenaam kennis te maken, wij zijn Sander & Maaike. Nu nog wonend in Den Haag, maar in de toekomst werkend en wonend in een groene polder. 

Sander (1978):

"Van buiten, natuur, bloemen, bijen en broccoli werd ik altijd al wel warm. Als klein jongetje was ik al vroeg in het bezit van een moestuintje en teelde ik daar mijn eigen radijs, sla en wortels met gemengde successen. Ik maak de wereld graag een stukje mooier en lekkerder. Na werkzaamheden in horeca, zeevaart, sociaal werk en de poppodia- en festivalwereld, ben ik overgestapt naar de natuur.

Drie jaar geleden heb ik vanuit Warmonderhof de opleiding Biologisch Dynamische Landbouw en Veeteelt afgerond. Tijdens mijn studie heb ik gewerkt voor Veld & Beek, en mij daar bezig gehouden met vee en verzuiveling (melk, kaas en boter maken). De afgelopen vier jaren heb ik zorg gedragen voor de groente- kruiden en fruitteelt op de tuin van de Groenteboerin van de Bieslandhoeve. Deze prachtige plek, heeft geïnspireerd tot het zoeken naar een eigen stuk land, om onze droom te realiseren.

Mijn doel? Natuurinclusief boeren, en een juiste balans vinden met verschillende dieren, groenten en de omliggende natuur. En daarbij de bodem, de biodiversiteit en de leefomgeving versterken.

Ik zou graag met de Buitenbrigade een leeromgeving zijn voor lokale bewoners, scholen en bedrijven, en zoveel mogelijk mensen laten zien en proeven hoe de natuur werkt en waar al die verse producten vandaan komen. Hoeveel moeite en liefde er in wordt gestoken voordat er iets op je bord ligt, en hoe boer en natuur samenwerken om dit allemaal voor elkaar te krijgen. En dit dus vooral delen met iedereen die er van wil genieten of eraan mee wil doen.

Ja, het klinkt heel idealistisch, maar ik ben bloedserieus."

Kopie%20van%2068C4BC60-5CF4-41F2-BE83-AA

Maaike (1986):

"Als voormalig tuindersdochter ben ik niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Ik ben gedreven van aard, af en toe een tikkie perfectionistisch, heel loyaal en altijd in voor een (buiten)avontuur. Door de natuur banjeren met bergschoenen of staren naar de zee: buiten zijn maakt mij extreem gelukkig.

Ik ben opgeleid en werkzaam als buitenpsycholoog, orthopedagoog-generalist (BIG), en EMDR therapeut. Met 15 jaar aan werkervaring in de basis GGZ en jeugdhulpverlening in mijn rugzak, ben ik begin 2022 mijn eigen praktijk voor buitenpsychologie gestart: Mind My Nature.

Mijn droom is om met de Buitenbrigade een plek te creëren waar iedereen kan groeien.

Waar je jezelf kunt zijn, eerdere ervaringen kunt verwerken, nieuwe inzichten kunt krijgen, tot rust kunt komen of juist geïnspireerd kunt raken.

Vanuit mijn buitenpraktijk draag ik daar graag aan bij, via individuele coaching (trauma)behandeling. En via workshops en inspiratiewandelingen voor professionals, die willen ontdekken hoe ook zij kunnen werken met de natuur als co-therapeut. Samen bouwen we aan een 'groene GGZ'.

In een prestatiegerichte en actieve maatschappij, is het heel belangrijk om af en toe niets te hoeven doen. Om te leren emoties, en signalen van ons lijf te herkennen, en te kunnen dealen met wat we voelen en denken. En om je verbonden te voelen met anderen om je heen. En hoe kan dat beter dan in de natuur?
Buiten zijn is namelijk bewezen effectief bij het verminderen van stress, angst en somberheid. En bij het verbeteren van bijvoorbeeld onze concentratie, bloeddruk, weerstand en slaapkwaliteit. De natuur zorgt voor verbinding, en geeft het gevoel en idee dat je onderdeel bent van iets groters.

Mooi toch?“

bottom of page